HÍREK  2023. augusztus 31.      457
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Nyári nagytakarítást tartottak a KöKi-n

A Tisztább és biztonságosabb Budapestért kampány keretében újabb közös fővárosi és kerületi köztisztasági és közbiztonsági akciót tartottak ma a KöKi-n. A munkát most is a Főkert, valamint az FKF Hulladékgazdálkodási és Köztisztasági Divíziójának szakemberei végezték. A nagytakarítás már szerda délután megkezdődött.

 

Nyári nagytakarítást tartottak a KöKi-n
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

A Fővárosi Önkormányzat kezdeményezésére indított tisztasági akciót a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szakemberei koordinálják, akiktől megtudtuk, hogy várhatóan ez volt az év utolsó „vizes” akciója, hiszen a közeledő ősz és tél során már csak a rendes napi takarításokat végzik majd a területen. A következő évi „takarítási menetrendet” várhatóan jövő februárban állítják össze a szakemberek.

A csütörtöki akcióban részt vettek, a BKK, a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV), a X. és a XIX. kerületi rendőrkapitányság, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI), a területen érintett önkormányzatok, valamint a Kispesti Rendészeti Központ munkatársai.

Idén több alkalommal végeztek nagytakarítást a Kispest két legforgalmasabb pontján, a Határ úton és a KöKi-n. Az összehangolt akciók célja minden esetben, hogy tisztább, kulturáltabb környezettel találkozzanak a kispestiek és az erre utazók. A takarítás mellett ilyenkor rendészeti ellenőrzésre is sor kerül, amely során főképp az alkoholfogyasztást, a tiltott helyen való dohányzást és a közterületi viselkedést ellenőrizik.